E-ihracat sunumunu hemen indirebilirsiniz.
Küresel e-ticaret görünümü, sınır ötesi e-ticaret, Türkiye'nin e-ticaret görünümü ve potansiyel e-ihracat pazarlarına yönelik analizleri içeren raporumuz, Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer BOLAT’ın da önsöz yazısı ile Bakanlığımızın web sayfasında yer alan destekler/e-ihracat-destekleri/kilavuzlar uzantıları altında yayımlanmıştır.
“Uzak Ülkeler Stratejisi”ni merkeze alarak e-ihracat özelinde belirlenen potansiyel ülkelere yönelik “Potansiyel #Eİhracat Pazarları” raporunu hazırladık. Gerek hali hazırda yayımlanmış olan E-İhracat Destekleri Rehberi gerekse bu kapsamlı çalışmamız ile ihtiyaç duyulan desteği sağlamaya devam edeceğiz.
Raporumuz, #ABD, #Almanya, #Avustralya, #BAE, #Brezilya, #Birleşik Krallık, #Çin, #Endonezya, #Filipinler, #Fransa, #G. Afrika, #G. Kore, #Hindistan, #İspanya, #Japonya, #Kanada, #Malezya, #Meksika, #Mısır, #Nijerya, #Pakistan, #Rusya, #Şili, #Suudi #Arabistan, #Tayland, #Vietnam ülkelerini kapsamaktadır.
Bu kapsamlı yayın, farklı ülkelerin potansiyellerini ve eğilimlerini inceleyerek, ihracatımızı küresel ölçekte daha da güçlendirmeye yönelik stratejik bir yol haritası sunmakta; dolayısıyla ülkemizin e-ihracat sektörünün yükselişini desteklemek adına önemli bir kaynak niteliği taşımakta olup, eşi ve bezeri yoktur.
Ülkelerin e-ticaret ekosistemlerinin genel durumunu yansıtmakta ve önemli fırsatları vurgulamakta olan yayın “Pazaryerleri ve Özel Günler” alt başlığı altında yapılan değerlendirmeler, ülkelerin e-ticaret pazarlama stratejilerini inceleyerek büyük ölçekli kampanya ve etkinliklerin e-ticaret hacmine olan etkisini ortaya koymaktadır. “Sosyal Medya” ve “E-Ticarete Yönelik Düzenlemeler” alt başlıkları, dijital platformların e-ticaret üzerindeki etkilerini ve ülkelerin e-ticaret alanında uyguladıkları düzenlemelerin etkinliğini değerlendirmektedir. Ayrıca, “Gümrük Vergileri ve Muafiyetleri” alt başlığı altında, sınır ötesi e-ticarette karşılaşılan gümrük prosedürlerinin ve vergi politikaları ele alınmaktadır.
“Dijital Cüzdanlar ve Ödeme Sistemleri ile Hızlı Kargo Firmaları” alt başlığı, ödeme ve lojistik süreçlerinin e-ticaretin gelişimine katkısını ele alarak, ihracatçılarımızın bu alandaki stratejilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Diğer yandan, “Ülkenin Lojistik Performans Endeksindeki Sırası” alt başlığı altında yapılan değerlendirmeler, e-ticaret lojistiği için önemli bir gösterge olacak ve etkili adımların atılmasına yardımcı olacaktır.
Raporun “İpuçları” bölümü, sınır ötesi e-ticaret pazarında başarılı olmak için dikkate alınması gereken önemli faktörleri içermekte olup ihracatçılarımızın ve sektördeki paydaşların yol haritasını şekillendirmeye katkı sağlayacaktır.
Raporu birlikte hazırladığım Sarenaz Yüksel Utkan Berk Pulat Nazen Kundak kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. #3K #digitalmarketing #marketplaces
Ticaret Bakanlığı, Hasan Önal Bey'e paylaşımları için teşekkür ederiz.
Kaynak Link;
https://www.linkedin.com/posts/hasan-onal_potansiyel-e-ihracat-pazarlar%C4%B1-activity-7107763870458347520-MTxL?utm_source=share&utm_medium=member_android
Comments